زالو درمانی تاریخچه طولانی در شاخه های مختلف پزشكی دارد. در دوره های باستان كاربردهای وسیعی داشته است. از زمان های بسیار دور در مناطقی مثل یونان، رم و كشورهای عربی از زالو به عنوان روش خونگیری استفاده می شد و یكی از مهمترین و پر كاربرد ترین روش های درمانی برای خارج كردن اخلاط زائد در پزشكی یونانی به شمار می رود.
منابع زمان آن را ٢٥٠٠ سال قبل از مصر باستان تخمین زده اند، در سال های ١٣٠٨-١٥٦٧ قبل از میلاد، زالو در نقاشی های قبور فراعنه مصر به تصویر كشیده شده بود. اولین گزارش از زالوی پزشكی در شعر پزشكی ١٣٠-٢٠٠ سال قبل از میلاد نوشته شده است. بعد از آن در نوشته های چینی، سانسكریت، فارسی، عربی و رومی استفاده از زالو شرح داده شد.
پزشكان ایرانی از دیر باز از زالو درمانی برای مقاصد مختلف درمانی استفاده می كردند. ابوعلی سینا در کتاب قانون، استفاده از زالو را برای بیماری های پوستی مطرح می كند. بعد ها در قرن ١٢ هجری قمری، عبدالطیف بغدادی بیان نموده كه زالو می تواند برای پاك سازی بافت ها بعد از جراحی نیز استفاده شود.
کاربردهای اصلی زالو در طب قدیم عبارت اند از : عفونت حاد، التهاب موضعی، مشکلات قلبی، اختلالات گردش خون، تشنج (اسپاسم)، پرخونی، فشار خون، سایکوز، صرع، بیماری های گوش، بیماری های کبد، اختلالات روده ای، بیماری های طحال، آشالازی، آرتریت و نقرس، پلورزی، آسم و بیماری های پوستی.
|