پشتیبانی
به وب سایت ایی حکیم، پایگاه تخصصی طب سنتی ایران خوش آمدید.
تاريخ درج: چهارشنبه 1398/10/25 (11:49) تعداد بازديد: 14773 بار
 در مجموع 1 راي

معضلی به نام آلودگی هوا

مــــرجــــع: 📕 تندرستی و سلامتینویسنده: 📝 محسن ناصری و...
توصیه های طب سنتی
تدابیر حفظ سلامتی در هوای آلوده
منبع

پیام تندرستی شماره هشتم،‌ تدابیر دم زدن در میانه دود و دم،‌ مجید انوشیروانی
تدابیر درمانی برای رفع آثار آلودگی هوا

بر پایه آموزه های حکیمان و با نگاهی به طب مدرن و شیوه های درمان طبیعی، می توان این پرهیز ها و توصیه ها را در وضعیت آلودگی هوا ارائه کرد:

با نگاه به تاثیر مزاجی آلاینده ها بر بدن، دو نکته را باید در نظر گرفت: یکی آن که باید از افزایش مرضی خشکی در بدن، به ویژه در مغز، جلوگیری کرد و دیگر این که باید اعضای اصلی را از ضعف بازداشت.

مصرف همه چیز های خشکی افزا، در شرایط آلودگی هوا باید با ملاحظات خاص ارزیابی شود. مثلا خوردن ساندویچ کالباس با سس تند، برای جوانی که سوار بر موتور سیکلت، بیشتر روز را به تردد در خیابان های تهران می گذراند، اثرات خشکی آلودگی هوا را تشدید خواهد کرد.

پرهیز از استنشاق و ورود تنفسی مواد تباه و سمی دیگر که نهایتا انباشت سموم را در بدن افزایش می دهند مانند پرهیز از مصرف سیگار و قلیان، استفاده نکردن از حسره کش در محیط و پخت و پز بدون تهویه مناسب در آشپزخانه.

پرهیز از خوردن و آشامیدن موادی که برای ریه زیان آور هستند، پرهیز از مواجهه با دود های گرم، پرهیز از مواجهه با بو های گرم تحریک کننده ریه مانند ادکلن و عطر های هات.

توصیه ها و پرهیزات در مصرف خوراکی ها

مصرف دم نوش هایی مانند دمنوش گرم گل گاوزبان، دمنوش عناب و آویشن، مصرف ماء الشعیر طبی، مصرف میوه های رسیده و شیرین و لطیف و به ویژه سیب و انار و گلابی شیرین، مصرف شله زرد همراه با خلال مغز بادام و شیره طبیعی انگور، نوشیدن آب سیب تازه برای حفظ قلب و مغز از خشکی های مرضی و تقویت نیرو های بنیادی آن ها بسیار ارزشمند است و بایسته است که ساکنان شهر های بزرگ حتما این نوشیدنی ها و خوراکی ها را در سبد غذایی روزانه خود داشته باشند.

پرهیز از مصرف بی ملاحظه خوراکی های ترش مزه به ویژه سرکه و آبغوره، میوه های گس و قابض به ویژه در کسانی که دچار تنگی یا آزردگی و التهاب مجاری تنفسی هستند.

پرهیز از همه خوراکی هایی که غلظت خون را افزایش می دهند: مانند مصرف گوشت کاو، عدس، بادنجان به ویژه میرزاقاسمی، گوشت های صنعتی، غذا های خمیری مثل ماکارونی، لازانیا، پیتزا، آش ها و سوپ های غلیظ و پر رشته، هلیم غلیظ و غذا های چرب و سنگین مانند کله پاچه.

استفاده از سیب و انگور و انار شیرین در فردی که فرآیند هضم در وی به خوبی انجام می شود، به تولید خونی می انجامد که قوام معتدل دارد.

پرهیز از همه اموری که یبوست آور هستند و دفع مواد زائد از روده را کاهش می دهند. خوراکی هایی مانند: غذا های خشک، عدس پلو، موز سفت، میوه های ترش مثل به ترش و انار ترش، سنجد، خرمالوی گس، سرکه و آبغوره و ترشی های دیگر در ایجاد یبوست نقش دارند.

مصرف ادویه بسیار گرم و خشک مانند زنجبیل و خردل و فلفل نیز در صورت زیاده روی به یبوست منجر می شود. همچنین خوردنی های سرد و تر و بلغم زا مانند ماست و لبنیات، میوه ها و سبزیجاتی مانند خیار و آلو و کاهو و اسفناج باید با احتیاط باشد.

خوردن انجیر رسیده یا انجیر خشک خیسانیده در آب و گلاب، برای کاهش بیشتر یبوست ها سودمند است.

از آنجا که آلودگی هوا موجب می شود که قوای بدنی، به ویژه نیرو های اصلی در قلب و مغز کاهش یابند،‌ پرهیز از همه اموری که نیرو های بنیادی بدن را کاهش می دهند، مانند:

خواب ناکافی، شب زنده داری، ورزش شدید و طولانی، زیاده روی جنسی، رویارویی با استرس های روانی و عاطفی، مواجهه با هوای بسیار سرد و مواجهه طولانی با تابش های الکترومگنتیک به ویژه رایانه و تلفن همراه.

پرهیز از آرایش های سنگین و استفاده افراطی مواد آرایشی که تنفس پوست و دفع نامحسوس مواد تباه از طریق پوست را کاهش می دهند.



برچسب ها
آلودگی هوا سلامتی تندرستی

  
دارای امتیاز  از 1 رأی