مواد غذایی ترش مثل غوره و آبغوره، آبلیمو، تمرهندی، رب غوره، بالنگ، ترشک، ریواس، انار ترش (یا ترش و شیرین)، رب انار، آلو، روب به، رب انار، رب ریواس، سماق و زرشک.
گوشتها: گوشت بره و بزغاله یک ساله، گوشت ماکیان و ماهی کلیکا. مواد غذایی با طبیعت سرد و تر مثل جو و ماءالشعیر (بر اساس اصول طب سنتی: مقداری جو را با ۱۰ - ۱۵ برابر آب بخیسانید و روی حرارت قرار دهید به محض شکفته شدن جوها، آن را از روی حرارت برداشته و صاف کنید و نیم گرم بنوشید.
این شربت در تسکین تشنگی تاثیر بسیار دارد و به علاوه خلد های سوخته و نامناسب را از بدن خارج می نماید) و آرد جو، خیار، کدو و آب کدو، کاهو، اسفناج، خرفه و اسفرزه.
زرده تخم مرغ عسلی، نخود، سیب سیب، توت سفید، توت سیاه، رب نعناع، گلاب، گزنه، گشنیز، شلغم، قره قاط، زالزالک و شنگ.
بیماران دیابتی در وعده های افطار و سحر از خورشت ها و غذاهایی که در آنها از گوشت بره، جوجه مرغ یا ماهی کیلکا به اضافه سبزیجات و مواد ذکر شده تهیه شده و سوپ یا آش حاوی جو، گشنیز، اسفناج، گزنه، خرفه، کدو، شلغم، زرشک و آلو استفاده کنند و به عنوان چاشنی به غذاها آبغوره بدون نمک، آب لیموی تازه، سماق یا تمر هندی اضافه نمایند.
به جای شیرینی جات مصنوعی استفاده از عسل و رب سیب در این بیماران توصیه میشود. بهترین میوه ها برای این بیماران سیب رسیدۀ شیرین، گلابی، انار، تمرهندی، آلو، زردآلو و شاه توت است که بیماران میتوانند از آب میوه های فوق نیز استفاده کنند.
|