پشتیبانی
به وب سایت ایی حکیم، پایگاه تخصصی طب سنتی ایران خوش آمدید.
تاريخ درج: دوشنبه 1399/4/9 (16:48) تعداد بازديد: 14715 بار
 در مجموع 1 راي

نکاتی که زنان باردار بدانند

مــــرجــــع: 📕 مروری بر كلیات طب سنتی ایراننویسنده: 📝 محسن ناصری و...
توصیه های طب سنتی
تدابیری برای رفع مشکلات در بارداری
منبع

مروری بر کلیات طب سنتی ایران، محسن ناصری، حسین رضایی زاده، رسول چوپانی، مجید انوشیروانی، نشر شهر، تهران، ۱۳۸۸
تدابیری برای بارداری

یکی از مشکلات بارداری بخصوص در اوایل آن یبوست می باشد. برای لینت مزاج لازم است در رژیم غذایی این افراد از شورباهای ساده بسیار چرب استفاده شود. در صورتی که یبوست شدید باشد می‌توان از شیرخشت استفاده کرد.

ورزش خفیف برای بارداران مناسب است، ولی ورزش و حرکات شدید و پریدن ممکن است موجب سقط شود.

مصرف غذاها یا داروهای بازکنندۀ حیض (مدرّ حیض) ممنوع است (از زیاده‌روی در مصرف نخود، لوبیا و کنجد).

استفاده از مویز، بِهِ شیرین، گلابی، سیب میخوش و انا ملس توصیه می‌شود.

بی اشتهایی، تهوع و استفراغ یکی از معضلات دوران بارداری است. توصیه می‌شود غذاهای بسیار چرب و بسیار شیرین را ترک نموده، آرام آرام مسافت کوتاهی را پیاده روی ‌کنند. پیاده روی اشتها را باز می‌کند و از حالت تهوع و استفراغ جلوگیری می کند. مصرف گیاه هفت بند با شوید توصیه می‌شود. مصرف داروهایی که به صورت موضعی موجب تقویت فم معده می گردد نیز مناسب است.

داروی مقوی فم معده به این شرح پیشنهاد می‌شود: به و خرمای نرسیده را بکوبند و بر موضع ضماد کنند. در صورت وجود نفخ و دل درد بهتر است به داروی فوق و بزر کرفس و رازیانه نیز اضافه شود.

مواد قابض و خوشبو مانند به برشته شده و همچنین ماساژ دست ها و پاها استفاده از داروهای تقویت‌کننده دهانه معده، نگاه داشتن دانه انار و برگ نعناع در دهان مفید است.

در صورتی که بی اشتهایی تشدید شود باید معده را پاکسازی کرد، برای این منظور گلنگبین تهیه شده از گل‌محمدی ایرانی توصیه می‌شود. پس از پاکسازی معده باید از غذای های ترش مزه استفاده کنند. ربّ غوره با عسل تهیه شده باشد نیز عالی است.

در صورتی که زن باردار ویار گِل خوردن داشته باشد باید نشاسته خشک و مواد تندمزه مانند خردل بخورد. داروهای تند، خلط موذی را از بین برده، اشتها را باز می‌کنند.

این نسخۀ جُوارش استفاده کنند: زیره کرمانی را در سرکه بریزید و پس از یک شبانه روز بیرون بیاورند و پس از خشک شدن، یک جز از آن را با یک جزء کندر و یک جزء مرزه، نیم کوب (جریش) کنند؛ هر بار ۲ گرم میل کنند.

با مشارکت فم معده می‌باشد و عامل آن خلط موذی است. جرعه جرعه نوشیدن آب گرم و ورزش سبک برای این مورد توصیه می‌شود.

اگر پس از بررسی های تشخیصی لازم، علل و سبب های خطرناک یا شناخته شده ای پیدا نشد یا خونریزی با روش های طب رایج قابل درمان نبود، می‌توان پیشنهاد کرد داروهای قابض غیرخوشبو (عدس، پوست انار، گلنار، مازو و بلوط) را در آب بپزند و در آب بریزند و بیمار در آن بنشیند. همچنین مازو، گلنار، پوست انار و انجیر خشک را با سرکه زما کرده، بر زهار بگذارند.

استفاده موضعی از برگ کلم و همچنین ضماد شوید و سرکه مفید است.



برچسب ها
بارداری سلامتی تندرستی

  
دارای امتیاز  از 1 رأی