غذا خوردن، امری ضروری و واجب است زیرا بدن انسان مرکب از عناصر و اخلاق چهارگانه است و اینها دائم در حال تغییر و تبدیل و تحلیل هستند؛ بنابراین جایگزینی مداوم آنها ضروری است و این جایگزینی با کمک غذا (مخصوصاً غذای معتدل از نظر کیفیت و کمیت) صورت می گیرد.
پس برای حفظ صحت واجب است که به غذاهای سالم به اندازه لازم اکتفا نمود، مانند نان گندم پاکیزه، برنج گیلان، گوشت گوسفند یا گوساله یکساله یا بزغاله شش ماهه، کبک، جوجه مرغ و خروس، ماهی تازه مثل ماهی سفید و قزل آلا و میوههایی که نزدیک به غذا هستند مانند انگور و انجیر.
همچنین به دلیل آنکه شیرینی، مطبوع کبد است و خونِ طبیعی، شیرین است و غذای همه بدن از خون است، شیرینی هایی که شیرینی ملایم داشته و مثلاً از شکر و بادام تهیه شده باشد برای تغذیۀ بدن سودمند هستند، این شیرینیها در طول در تولید خلط دم (خون) کارآمد هستند.
1- اگر معده طوبی باشد و بدین سبب غذا در معده به میزان لازم برای هضم شدن باقی نماند باید پیش از خوردن غذا مقداری به و انار میل کرده، آنگاه غذا تناول شود.
2- اگر در معده خط بلغمی باشد که سبب لغزیدن غذا شود باید از غذاهای غلیظ پرهیز شود و پیش از غذا و بعد از آن عرق نعناع یا آبکامه و امثال آن شود. نوشیدن قهوه به فاصلۀ یک ساعت پس از غذا برای بهتر کردن هضم مناسب است.
3- اگر در معده غلبۀ خلط صفراوی وجود داشته باشد باید از شیرینی ها و پیاز و سیر پرهیز نموده، از غذاهایی مثل آش انارین و آش غوره میل شود.
ایی حکیم | اولین عطاری آنلاین در ایران
تدابیر غذایی از دیدگاه طب سنتی
توصیه طب سنتی تغذیه تندرستی سلامتی