پشتیبانی
به وب سایت ایی حکیم، پایگاه تخصصی طب سنتی ایران خوش آمدید.
تاريخ درج: شنبه 1399/4/21 (20:4) تعداد بازديد: 14955 بار

تدابیری برای کنترل ویار

مــــرجــــع: 📕 روش‌های پیشگیری و کنترل بیماری‌ها با غذانویسنده: 📝 حسین میرحیدر
توصیه های طب سنتی
تدابیری برای کنترل ویار در زمان بارداری
منبع

روش های پیشگیری و کنترل بیماری ها با مواد غذایی، حسین میرحیدر، دفتر نشر فرهنگ اسلامی، ۱۳۸۰
ویار در زمان بارداری

موضوع علاقه شدید به خوردن برخی مواد غذایی که اصطلاحاً به انگلیسی کریوینگ (Craving) گفته می‌شود در برخی موارد در زنان جنبه افراطی خاصی به خود بگیرد و به صورت یک عارضه غیر طبیعی ناراحت‌کننده در می‌آید، این نوع بی اختیاری غیرعادی برای خوردن برخی مواد حتی علاقه به خوردن مواد غیر خوراکی را در فارسی ویار و در زبان انگلیسی پایکا (Pica) می نامند. این اختلال طی قرن‌ها در بین غالب زنان باردار دیده شده است.

گزارش‌های زیادی که در این مورد در مرکز تحقیقات پزشکی وجود دارد که حاکی از علاقۀ مفرط برخی اشخاص به خصوص زنان باردار و خوردن برخی مواد به خصوص مواد غیر خوراکی از قبیل خاک رس، گچ، گرد و غبار کتابخانه های قدیمی، کاغذهای پوسیده کهنه، کاغذ، مقوا قطعات رنگ، گل یخ و تا فضله مرغ و نظایر آن است.

درباره تدابیر بارداری بیشتر بخوانید

طبق نظر دکتر ویلیام پرسلی پزشک متخصص خون شناسی که سالها عارضه ویار را مطالعه کرده است، ویار یک عارضه ناشی از چند عامل فیزیکی و روانی می باشد که در غالب موارد به علت کمبود آهن در بدن تحت تاثیر ناراحتی های روحی بروز می‌کند.

تا به حال روشن نشده است که چرا کمبود آهن در بدن باعث بروز چنین عارضه ای می شود ولی اغلب پس از این که کمبود آهن با رژیم غذایی و یا با استفاده از مکمل ها تعدیل و رفع شده این عارضه نیز برطرف شده است. دکتر کراسبی می‌گوید حتی زنانی که به خوردن جوراب کهنه علاقه افراطی نشان دادند پس از رفع کمبود آهن به حالت نرمال و طبیعی بازگشته اند.

بعضی اوقات اشخاصی که دچار کمبود آهن هستند علاقه زیادی به خوردن قطعات یخ و یا آدامس و غذاهای شور و ترش مانند سیب زمینی شور، خیار شور، ترشی و میوه های نارس ترش نشان می دهند.

توصیۀ دکتر کراسبی این است در این قبیل موارد به جای اینکه این عادت ادامه داده شود به پزشک مراجعه و از هر نظر کمبود آهن وضع بیمار مورد معاینه و بررسی قرار گیرد و اضافه می‌کند در این موارد مشکل این است که زنان مبتلا به این گونه ویار ها به علت خجالت اغلب از ابراز و مراجعه به پزشک امتناع دارند، در صورتی که زنان نباید تسلیم خجالت شوند و به علت خجالتی بودن از مراجعه به پزشک خودداری نماید، زیرا این خود نوعی بیماری است و قابل درمان می باشد.

اطمینان داشته باشند که یک پزشک حاذق قطعاً با آزمایش خون و معاینات دقیق پزشکی راه حلی برای رفع این عارضه غیر طبیعی خواهد یافت و پس از درمان، مبتلایان به این عارضه تعجب خواهند کرد که با چه سهولتی عارضه بسیار ناراحت کنندۀ آن ها درمان شده است.



برچسب ها
بارداری ویار بیماری ها

  
دارای امتیاز  از 0 رأی