1. به مادران بارداری که در گرفتن روزه اصرار دارند، توصیه میشود که با کنترل وزن خون از اضافه وزن لازمی که میبایست در طی حاملگی کسب کنند، مطمئن گردند.
2. زنان باردار قبل از شروع ماه رمضان و در طول این ماه برنامهای منظم برای معاینه دورهای خود توسط پزشک تنظیم کنند و آزمایشات لازم از جمله قند خون و ... را انجام دهند.
3. مادران باردار برنامه روزانه خود را طوری تنظیم کنند که تاحد ممکن استراحت منظم داشته باشند. از شرایط پر دغدغه و اضطرابآور دوری کنند و تحت هر شرایطی آرامش خود را حفظ کنند.
4. اگر زنان باردار شاغل میباشند، از کارفرمای خود تقاضا کنند که مدت زیادی در بین کارهای خود استراحت کنند و یا در ماه رمضان مدت کمتری کار کنند.
5. توجه به حرکات جنین در قبل از ماه رمضان در طول این ماه بسیار مهم است. در صورتی که جنین در طول روزهداری خیلی کمتر و یا خیلی بیشتر از قبل حرکت میکند باید حتما با پزشک در میان گذاشته شود. همچنین اگر در طول روزهداری دردهایی مثل انقباضات زایمانی برای مادر به وجود آمد، حتما باید با پزشک خود تماس بگیرد.
6. زن باردار باید از مصرف خوراکیهای مصنوعی و صنعتی مانند آبمیوههای بسته بندی شده، تنقلات ناسالم، رنگهای خوراکی و فست فودها به شدت پرهیز نمایند. به علاوه از خوردن مواد غذایی تلخ و تند مانند زیتون تلخ، فلفل و نیز لوبیا و کنجد خودداری ورزد.
7. زنان باردار در ماه رمضان باید از خوردن غذای زیاد به یکباره اجتناب ورزند زیرا این کار بعث ایجاد تخمه و فساد غذا در معده شده و این مسأله زیانبار ترین بیماری برای زن حمله است. همچنین باید از مصرف غذاهای دیر هضم و سنگین اجتناب کرد.
8. زن باردار باید از مصرف آب بسیار سرد یا بسیار داغ و آب یخ در کل دوران بارداری بهخصوص درماه رمضان امساک ورزد.
9. در ماه رمضان، وعده سحری حتما توسط زن باردار مصرف شود تا گرسنگی طولانی مدت منجر به تشکیل اجسام کتونی در بدن وی نگردد.
10. باز کردن روزه با قندهای طبیعی مثل خرما، کشمش، توت، عسل، مویز و ... انجام گیرد و از مصرف شیرینی جات مصنوعی و چرب به شدت پرهیز شود.
11. برای جلوگیری از یبوست بهتر است از شورباها و سوپها در هنگام افطار استفاده شود. همچنین مصرف تمرهندی، گلقند و ترنجبین با گلاب توصیه میگردد.
12. زنان باردار از گیاهانی مثل خطمی، پنیرک و بنفشه به عنوان ملین استفاده ننمایند.
13. اگر با وجود توصیههای فوق باز هم یبوست ایجاد گردید میتوان برای برطرف کردن آن از خیسانده انجیر و آلوبخار استفاده کرد. استفاده از روغن زیتون در غذا نیز در این امر مفید است.
14. بهترین میوهها برای مصرف توسط زن باردار عبارتنداز: سیب، به، مویز، گلابی، زردآلو، انگور، انار.
15. بهترین خشکبار برای مصرف توسط زن باردار عبارتنداز: بادام، پسته، فندق و گردو البته به شرطی که در مصرف آنها حد اعتدال رعایت شود.
16. به عنوان نوشیدنی زنان باردار میتوانند از آب میوههای طبیعی و شربت سکنجبین در این ماه بهره ببرند. البته مصرف این شربتها باید 1 تا 5/1 ساعت با غذا فاصله داشت باشد. در مقالات طب جدید ثابت شده که مصرف آب انار استرسهای اکسیداتیو وارده به جفت را کاهش داده و نتیجه بارداری و رشد جنین را بهبود میبخشد.
|