پشتیبانی
به وب سایت ایی حکیم، پایگاه تخصصی طب سنتی ایران خوش آمدید.
تاريخ درج: چهارشنبه 1400/3/26 (14:19) تعداد بازديد: 14899 بار

معده و مزاج صفراوی

مــــرجــــع: 📕 نسخه‌ی شفا (گل و گیاه)نویسنده: 📝 صفدر صانعی
توصیه های طب سنتی
تدابیری برای بدی هضم در مزاج صفراوی معده از نگاه طب سنتی
منبع

نسخه‌ی شفا (گل و گیاه)، دکتر صفدر صانعی، انتشارات حافظ نوین، تهران، ۱۳۸۶ | عکس از Mehrpouya H
بدی هضم در مزاج صفراوی خود معده

علائم: تلخی دهان، خروج صفرا، با استفراغ و خروج صفرا با مدفوع بیمار پس از غذا خوردن احساس طعم بد دهان دارد مثل کسی که دود زیاد کشیده باشد، بوی بد دهان، سوزش دل، عطش و حالت تهوع موجود ممکن است، در اثر بیماری و اختلال کار سایر اعضاء مثل کبد یا روده‌ها و غیره باشد و همیشه مربوط به خود معده نیست.

اگر حالت تهوع زیاد باشد و بیمار از امتلاء رنج برد، مقداری سکنجبین با آب گرم حل کرده نوشند تا استفراغ کنند، بعد از آن پوست هلیله زرد 10 گرم جوشانده صبح و عصر میل نمایند.

این گونه افراد صفراوی مزاج در موقع گرسنگی و دیر رسیدن غذا، بی طاقت شده و حتی ممکن است بیهوش گردند. برای درمان این حالت بهتر است شربت لیمو، شربت غوره، شربت انار، یا شربت نارنج صبح ناشتا میل نمایند.

درباره سلامتی معده بیشتر بخوانید

غذاهای ترش برای افراد فوق موثر است و باید قبل از گرسنگی کامل غذا خورند. شربت عناب و آلوچه خشکه هر کدام 15 گرم، زرشک 10 گرم و لیمو 5 گرم همه را جوشانده صاف کرده سه روز صبح و عصر میل نمایند.

یا ایارج فیقرا با جوشانده هلیله توأماً به‌کار برند و یا اینکه افسنطین 2 گرم، گل سرخ 5 گرم جوشانده صاف کرده با شربت قند آمیخته یک گرم صبر به آن اضافه نموده صبح و عصر میل کنند.

اگر بدی گوارش مربوط به بیماری‌های کبد باشد پاکسازی بدن به وسیله ماءالجبن یا به وسیله حب صبر زرد نمایند و با گل قند و آب لیمو تقویت معده نمایند.

برای تقویت کبد، طباشیر و ریوند از هر یک 5 گرم کوبیده با گل قند دهند، سوپ مرغ و آب غوره یا آب لیمو مفید است.



برچسب ها
مزاج صفراوی بدن معده بیماری ها

  
دارای امتیاز  از 0 رأی