علل وجود خون در ادرار زیاد بوده و عوامل بیشماری میتواند باعث وجود خون در ادرار گردد که فراوانترین آنها سنگها هنگام عبور از مجاری ادراری ضربهها، سل، بیماریهای بدخیم، بیماریهای خونی و مسمومیتهای کلیوی است. عفونتها و حساسیتهای دارویی عامل مهمی برای پیدایش خون در ادرار میباشند.
آبسههای کلیه بعد از سرباز کردن ممکن است خون و چرک همراه داشته باشند.
اگر زخمی در خود کلیه به عللی بهوجود آمده باشد، باعث پیدایش خون در ادرار میشود.
علائم زیر راهنمای تقریبی محل زخم میباشد.
1. اگر زخم و ورم در غشای کلیه باشد درد بسیار شدید، گرمی، سوزش آن ناحیه، سخت و آزاردهنده است.
2. اگر زخم در نسج کلیه باشد درد شدید و سوزش اندک است.
3. زخمهای حالب دردهای انتشاری به کشالهران و بیضهها میدهند.
4. درد مربوط به زخم حالب گاهی ممکن است تا زانو و زمانی به آلت معکس میشود.
5. زخمهای درون آلت درد آنها موضعی است.
درمان را با اشربه و اغذیه مناسب شروع کرده تا بدین وسیله تعدیل اختلاط گردد. پس از پاکسازی و تعدیل مزاج میتوان داروهای مدر به کار برد تا زخم را پاک و بهبودی بخشد، برای این کار نسخه زیر تجویز میگردد.
ریشه کرفس 15 گرم و ریشه بادیان، اذخر مکی و تخم بادیان هر کدام 10 گرم نیم کوب کرده 6 قسمت نموده هر قسمت را با 2 لیوان آب خیسانده پس از چند ساعت 5 تا 7 دقیقه بجوشانند.
این جوشانده را صبح و عصر قبل از غذا بهکار برند اگر اندکی مزاج متمایل به گرمی باشد تخمه خیار، خربزه، کتان را شیره کش کرده با عسل یا قند بدهند. برای تسهیل عبور ادرار و رسوبات آن میتوان از آبزن زیر (حمام دارویی) استفاده نمود.
خارخسک، بابونه، پرسیاوشان، گل بنفشه و سبوس گندم همه را به مقدار کافی انتخاب کرده جوشانده بیمار را در آب آن بنشانند، ناگفته نماند که این حمام دارویی را میتوان دو روز به کار برد منتهی باید در موقع استفاده دوباره جوشانده شود.
|